Workshops

Workshops

Læringsteori

Formålet med disse workshops er at introducere en række redskaber og teknikker, som kan bruges i alle discipliner inden for ridesporten. Disse kan med fordel bruges i den daglige træning for at øge chancen for succesrig og konfliktfri træning, da rytteren får større indsigt i hvordan hesten lærer og hvordan rytterens signaler påvirker hesten.

Læringsteori modul 1

På 1. modul vil vi fokusere på den mest basale del af indlæringsteorien, gennemgå de forskellige begreber og hvordan de bruges i træningen. Emner såsom operant/-klassisk betingning, positiv/negativ forstærkning og straf, konfliktadfærd, signal forvirring, tillært hjælpeløshed, motivation og timing er nogle af de emner vi tager op i teorien denne dag. Efterfølgende vil vi afprøve teorien i praksis og afprøve nogle forskellige øvelser i hold, for at få en fornemmelse af hvordan læringsteorien kan bruges i den daglige træning.

Læringsteori modul 2

På 2. modul vil vi kigge på hvilke metoder der findes til at tilvænne hestene til nye og evt. farlige ting. Vi vil snakke om hvordan man vælger den bedst mulige træningssession til den givne situation, hvordan udstråling påvirker træningsresultater mm. Emner som habituering, gradvis tilvænning, flooding, overskygning, intelligent setup er nogle af de emner vi går igennem i teorien. I praksis kommer vi til at afprøve de tilvænningsmetoder vi har gennemgået, hvor vi vil lege med presseninger, balloner, dåser, fluespray, poser og andre sjove ting. Det er kun fantasien der sætter grænser (her kræves at man har været med på modul 1, eller andet lignende kursus).

Max 4- 6 deltagere