Massage

I 2006 blev jeg uddannet hestemassør ved Axelsons Institut og derfor tilbyder jeg massage til heste og ponyer. Mit tilholdssted er Herfølge og du er velkommen til at ringe og høre om jeg kører i dit område.

Hestemassage

Hestens krop består af omkring 60 % muskler. For at kroppen skal kunne fungere optimalt, er det vigtigt at disse muskler er smidige, afspændte og symmetrisk opbyggede. Hvis en hest har spændinger i muskulaturen kan det påvirke dens bevægelsesfrihed, mindske dens præstationsevne og samarbejdsvilje.

Muskelspændinger kan derudover også forårsage en øget belastning af led og sener. Hvis en hest har spændinger i muskulaturen eller hvis den er asymmetrisk, fungerer den ikke optimalt. Spændingerne kan enten være forårsaget af eventuelle skævheder hos hesten, men også af menneskeskabte påvirkninger, så som dårligt tilpasset udstyr, dårlig ridning o.a.

Ofte går heste med spændinger i længere tid uden nødvendigvis at give åbenlyst udtryk for at der er noget galt. Massage kan være med til at forebygge at en muskulær spænding udvikler sig til større problemer.

Før massagen: For at få det bedste resultat skal hesten være kold når den skal masseres. Dvs. den må ikke være redet lige inden massagen, da musklerne så er varme og en optimal reaktion er dermed svær at opnå. Hesten må derfor ikke være redet min. 2 timer før massagen. Hesten skal desuden være striglet godt.

Efter massagen: Efter din hest er blevet masseret er det vigtigt den kommer ud og bevæger sig. Under massagen bliver muskulaturen opvarmet, og hvis hesten bliver sat i boks lige efter, afkøles den hurtigt og man kan risikere at den bliver mere stiv dagen derpå. Det optimale vil være at den bliver trukket en tur på 15-20 min. og derefter på fold.