Skovly Rytterskole

“Some of the best classrooms smell like barn ” Allan Hamilton

Formålet med at etablere Skovly Rytterskole er at danne en rytterskole som kombinerer teoretisk undervisning med praktisk rideundervisning eller jordarbejde.

Med Skovly Rytterskole ønsker vi at lægge vægt på at uddanne selvreflekterende ryttere og give dem et miljø hvor der er tid og plads til at fordybe sig i hestenes verden. Vi ønsker at uddanne ryttere der selv kan tænke sig til mulige løsninger hvad enten de støder på udfordringer i ridningen, træningen fra jorden eller i håndteringen af hesten. Ryttere der ikke lader hestene bære skylden, men tør at se indad og fundere over om de kan tilrettelægge træningen anderledes.

Vi ønsker derfor at tilbyde børn, unge og voksne en mulighed for at gå til ridning, men samtidig få en god grunduddannelse indenfor almindelig håndtering, horsemanship, indlæringsteori, hestens anatomi og adfærd.

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
voksenhold

09.30-10.30

Børnehold

9.30-10.15

Gå til hest

16.00-16.45

Børnehold

10.15-11.00

Børnehold

10.30-11.15

Gå til hest

16.00-16.45

Børnehold

16.30- 17.15

Børnehold

11.15-12.00

Børnehold

16.45- 17.30

Børnehold

17.15-18.00

Børnehold

16.15- 17.00

Børnehold

18.00- 18.45

Børnehold

17.30-18.15

Voksenhold

18.15-19.15

Børnehold

17.15-18.00

Jordarbejde

19.00-20.00

 

 

Børnehold

18.15-19.00

Voksenhold

20.00-21.00

Hvordan foregår undervisningen:

På Skovly Rytterskole vægter vi først og fremmest en god og sikker grunduddannelse af rytteren. Det er altafgørende for os at al håndtering, træning og ridning foregår i et positivt regi, så både heste og ryttere har det godt og er trygge med deres opgaver. For at opnå dette mener vi at det er vigtigt at vide en del om hestens adfærd; hvorfor reagerer hesten som den gør, hvordan lærer vi den nye ting på en blid og positiv måde, hvordan læser vi hesten om den har det godt og er tilfreds med dens opgaver? Derudover er det vigtigt for os at eleverne får en basis forståelse for hvad hesten fysisk kan holde til og hvordan vi kan ride den på en god og holdbar måde.

Derfor er det naturligt for os, at en del af undervisningen foregår med teori, enten i rytterstuen eller i ridehuset og at undervisningen også indeholder forskellige øvelser fra jorden for at øge elevens håndtering og samspil med hesten. Rytterne vil derfor ikke ride hver gang, men derimod få en god forståelse for forskellige elementer i håndtering og træning af hesten.

 

Holdbeskrivelser:

1. Gå til hest- hold

”Gå til hest” holdet er for børn der gerne vil lære, at omgås og håndtere hestene på en sikker måde. Eleverne lærer at strigle, sadle op og de lærer at trække og omgås hestene. De lærer om hestepasning, hvordan man muger ud, og eleverne lærer det mest basale hestesprog. At have med heste at gøre indebærer mange andre ting end bare at ride. På dette hold får eleverne kendskab til hvilket væsen hesten er og hvordan man er sammen med dem, på en sikker måde. Eleverne rider ikke på dette hold. Månedspris for 45 min./uge kr. 475

1. Børnehold begynder:

For børn fra 6-14 år, der der har behov for trækker eller hjælper. På holdet laver vi forskellige balance øvelser og laver forskellige øvelser hvor eleverne lærer hestene at kende. Vi lærer omkring basis signalerne og hestens basale adfærd. Der arbejdes med at lære at strigle, trække og sadle op/af som en del af undervisningen. Vi galoperer ikke på dette hold. Månedspris for 45 min./uge kr. 625

2. Børnehold let øvet/ øvet:

Fra 8- 14 år. Vi arbejder med forskellige øvelser og lege som fremmer elevernes samarbejde med hestene. – Både fra jord og ryg. Vi lærer omkring basis signalerne og hestens basale adfærd. Der arbejdes med at lære at strigle, trække og sadle op/af som en del af undervisningen. Månedspris for 45 min./uge kr. 625

3. Voksenhold:

På dette hold er der plads til alle voksne som ønsker en blid og gennemtænkt omgang med hestene. Der er plads til begyndere og øvet. Alt efter niveau og ønsker arbejder vi med skridt, trav og galop efter lyst og behov, basis signaler, øvelser fra jorden, sidebevægelser, longering mm. Teori omkring hestens adfærd, indlæring og anatomi vil være en fast del af undervisning, enten i rytterstuen eller på hesteryg når vi skridter. Ligeledes vil eleverne få et indblik i hvordan hestene skal rides i korrekt form for lette hjælpere, samtidig med de får kendskab til forskellige dressur øvelser alt efter niveau. Månedspris for 60 min./uge kr. 825

4. Kom igang igen:

Dette hold er for ryttere, der enten har en unghest, der er ryttervant, hvor grundridningen skal igangsættes og stabiliseres eller for ryttere med en hest i genoptræning. Det er også for jer, der har hest hjemme og mangler det sociale fællesskab og sparring i hverdagen. Man skal selv medbringe hest til dette hold. Månedspris for 60 min./uge kr. 825

5. Skovturshold:

Er for dem der godt kan lide frisk luft og en god stille tur i skoven. Holdet starter med lidt nærværsøvelser på banen inden vi rider i skoven. Man kan både medbringe egen hest, eller låne. Månedspris for 60 min./uge kr. 675

Praktisk info

Skriv en mail til rytterskole@skovly-ridecenter.dk hvis I vil tilmelde jer rytterskolen. I vil få en tilbagemelding hurtigst muligt om der er plads på det ønskede hold.

Når man tilmelder sig et hold (undtagen gå til hest holdet) starter man automatisk med en intro lektion, hvor man kommer og får ene undervisning inden man starter på holdet. Dette gør vi får at sikre at eleven får en god start med tid til spørgsmål og en grundig introduktion.

Prisen for en introlektion er 250 kr.

Vi kan desværre ikke tilbyde prøvetimer, da det giver for meget uro på holdene. I stedet kan I aftale at komme forbi en dag og overvære et hold eller to.

Vi tilbyder også enelektioner, hvilket er en god måde at få et indblik i vores træningsmetoder, og det kan være en god måde at starte op på hvis ikke der er plads på et hold. Enetimer bookes pr mail.

Udmeldelse: skal ske til rytterskole@skovly-ridecenter.dk senest den 1 i måneden. Der er en måneds opsigelse.

Betaling: skal ske månedsvis forud og betales inden den 3 hverdag i måneden. Der betales en måneds depositum ved opstart.

Indsættes på reg. 2233 konto nr. 0757930609. Skriv rytters navn i besked feltet.

Pga. vores heste og ponyers størrelse har vi kun mulighed for at tage ryttere ind på max 75-80 kg.

Deltager antal: Der er max 5 deltagere på rideholdene.

Ved sygdom hos elev refunderes betalingen ikke. Hvis underviser er forhindret vil der være vikar ellers rykkes undervisningen til anden dag.

Rytterskolen holder fri på helligdage, i efterårs, påske, vinter og juleferien samt i juli måned. I juli måned opkræves der ikke betaling for rytterskolen, men der vil blive opkrævet et kontingent på 500 kr.

Hvis man deltager med egen pony/ hest får man 100 kr. i rabat pr. måned.

Vær opmærksom på at al færdsel, ridning og håndtering af hestene på Skovly Ridecenter sker på eget ansvar.

Synes du uddannelsen lyder interessant?
Vi vil gerne høre fra dig!