Skovly Rytterskole

“Some of the best classrooms smell like barn ” Allan Hamilton

Kernen i undervisningen i Skovly Rytterskole kan rummes i begrebet HEP, der står for Hestens og Elevens Præmisser. Alt hvad vi gør på Skovly, gøres med øje for hest og elev.

Vi ønsker at give børn, unge og voksne en mulighed for at gå til ridning og få en god grunduddannelse gennem både teori og praksis, med fokus på adfærd & læring samt krop & bevægelse – både for hest og rytter. Målet er, at uddanne selvreflekterende ryttere der kan tænke sig til mulige løsninger, hvad enten de støder på udfordringer i ridningen, træningen fra jorden eller i håndteringen af hesten.

Gennem vores arbejde med at passe på vores heste og ponyer i form af god management og hestetræning baseret på indlæringsteori, oplever eleverne et fælles ansvar og kærlighed til dyrene. De lærer at respektere dem, som de væsener, de er, og på sigt lærer de, at hestene er et ’spejlbillede’ af dem selv, hvilket åbner et vindue til at lære at kigge på sig selv og arbejde med de udfordringer, de støder på i livet. Hestene har derfor kæmpe indflydelse på elevernes hverdag og selvforståelse. Den positiv funderede undervisning udvikler eleverne personligt og kan have en stor indvirkning på deres liv.

På Skovly Rytterskole har vi en vision om, at flere piger og drenge opnår denne fantastiske kontakt og udvikling, det giver at have med heste at gøre på en god, præcis og positiv måde.

På Skovly Ridecenter arbejder vi efter HEP principper som er beskrevet her.

167A0234-2
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
Børnehold

16.30-17.15

Gå til hest 3

09.30-11.00

Børnehold

16.15-17.00

Børnehold

16.15-17.00

Børnehold

17.15-18.00

Gå til hest 2

16.15-17.15

Gå til hest 2

11.30-12.30

Børnehold

17.00- 17.45

Gå til hest  3

17.15-18.45

Børnehold

16.45-17.30

Børnehold

18.15- 19.00

voksenhold

19.00-20.00

Børnehold

17.30-18.15

Voksenhold

19.00-20.00

 

 

Hvordan foregår undervisningen:

På Skovly Rytterskole vægter vi først og fremmest en god og sikker grunduddannelse af rytteren. Det er altafgørende for os at al håndtering, træning og ridning foregår i et positivt regi, så både heste og ryttere har det godt og er trygge med deres opgaver. For at opnå dette mener vi at det er vigtigt at vide en del om hestens adfærd; hvorfor reagerer hesten som den gør, hvordan lærer vi den nye ting på en blid og positiv måde, hvordan læser vi hesten om den har det godt og er tilfreds med dens opgaver? Derudover er det vigtigt for os at eleverne får en basis forståelse for hvad hesten fysisk kan holde til og hvordan vi kan ride den på en god og holdbar måde.

Derfor er det naturligt for os, at en del af undervisningen foregår med teori, enten i rytterstuen eller i ridehuset og at undervisningen også indeholder forskellige øvelser fra jorden for at øge elevens håndtering og samspil med hesten. Rytterne vil derfor ikke ride hver gang, men derimod få en god forståelse for forskellige elementer i håndtering og træning af hesten.

Vi tilbyder både børne og voksenhold.

Niveau beskrivelser

Gå til hest-hold

”Gå til hest” holdet er for børn der gerne vil lære, at omgås og håndtere hestene på en sikker måde. Eleverne lærer at strigle, sadle op og de lærer at trække og omgås hestene. De lærer om hestepasning, hvordan man muger ud, og eleverne lærer det mest basale hestesprog. At have med heste at gøre indebærer mange andre ting end bare at ride. På dette hold får eleverne kendskab til hvilket væsen hesten er og hvordan man er sammen med dem, på en sikker måde. Eleverne rider ikke på dette hold. Månedspris for 45 min./uge kr. 475

Intro

Begyndende viden om hestens væsen, sikker omgang og håndtering af hesten, sikkerhedsudstyr, sikkerhedsregler i stald og på fold. Eleverne trækkes i skridt og trav og øver sig i at styre selv i skridt. Der er fokus på god balance i skridt og trav.

Begynder

Begyndende viden om hestens kropssprog, ros af hesten, basal viden om hestens krop, pasning af og omgang med hesten. Eleverne skridter selv og traver med trækker/ i longe. Elever trækker selv fra stald til bane, strigler med hjælp og mestrer en basal sikker omgang med hesten. Der er fokus på at opnå en god balance på hesten uafhængigt af tøjler.

Mini øvet

Begyndende viden om hestens natur, adfærd og læring. Basal viden om hestens racer, farver og krop. Rytteren kan sadle op med hjælp, ride med stigbøjler og holde balancen uafhængigt af sadel, bøjler og tøjler. Rytteren kender basissignaler, kan lave letridning og ride uden trækker i skridt og trav. Der er fokus på god balance  og at lære at mestre veltimede signaler.

Øvet

Grundlæggende viden om hestens adfærd, læring og timing i træning. Viden om hestehold, håndtering til og fra fold,  fodring, dyrlæge og vurdering af huld. Rytteren kan måle temperatur etc., sadle op, ride balanceret uden sadel, bruge sin vejrtrækning i ridningen, beherske et godt sæde, styre hesten rundt i trav og galopere på hovslaget. Der er fokus på korrekt opstilling og præcis styring af hesten.

Mega øvet

Viden om hesteadfærd, hestens sundhed, hove, basal anatomi og biomekanik. Eleven kan tolke på uhensigtsmæssig adfærd, tilpasse udstyr og ride balanceret i skridt, trav og galop. Eleven har en begyndende forståelse for stilning og bøjning af hesten samt sidebevægelser, og kan ride skovtur uden trækker samt springe mindre spring. Der er fokus på selvreflekterende og fornuftige ryttere, der kan begynde at tænke i gode og dårlige setups for træning.

Avanceret

Viden om det gode træningssetup, de vigtigste muskler, skelettets funktioner, nakke og rygligament. Rytteren kan se tydelige haltheder, ride frem og ned, lave sidebevægelser og dressurøvelser fra jord og ryg, lave klikkertræning, trailertræning og har en god, balanceret opstilling i ridningen. Der er fokus på at uddanne indfølende og teknisk dygtige ryttere. 

Din videre vej

Skovly Ridecenter har fokus på den fortsatte uddannelse af ryttere og prioriterer tilbud både af Skovly Ridecenters egne trænere og trænere udefra, f.eks. kurser, lejre og eneundervisning.

Indmelding

Skriv en mail til rytterskole@skovly-ridecenter.dk hvis du vil tilmelde jer rytterskolen. Du vil få en tilbagemelding hurtigst muligt, om der er plads på det ønskede hold.

Når man tilmelder sig et hold (undtagen gå til hest holdet) starter man automatisk med en intro lektion, hvor man kommer og får ene undervisning inden man starter på holdet. Dette gør vi får at sikre, at du får en god start, med tid til spørgsmål og en grundig introduktion.

Prisen for en introlektion er 350 kr.

Vi kan desværre ikke tilbyde prøvetimer, da det giver for meget uro på holdene. I stedet kan du aftale at komme forbi en dag og overvære et hold eller to.

Vi tilbyder også enelektioner, hvilket er en god måde at få et indblik i vores træningsmetoder, og det kan være en god måde at starte op på hvis ikke der er plads på et hold. Enetimer bookes pr. mail.

Udmeldelse

Skal ske til rytterskole@skovly-ridecenter.dk senest den 1 i måneden. Der er en måneds opsigelse.

Betaling

Prisen er for børnehold er 675 kr om måneden og voksenhold 875 kr om måneden + et kontingent 1 gang årligt på 675 kr.

Betaling skal ske månedsvis forud og betales inden den 3 hverdag i måneden. Der betales en måneds depositum ved opstart.
Indsættes på reg. 9886 konto nr 533862. Skriv rytters navn i besked feltet.

Praktisk info

Der er max 5 deltagere på holdene.

Ved sygdom hos elev refunderes betalingen ikke. Hvis underviser er forhindret vil der være vikar ellers rykkes undervisningen til anden dag.

Rytterskolen holder fri på helligdage, i efterårs-, påske, vinter og juleferien samt i skolernes sommerferie. I juli måned opkræves der ikke betaling for rytterskolen, men der vil blive opkrævet et kontingent på 675 kr.

Hvis man deltager med egen pony/ hest får man 100 kr. i rabat pr. måned.

Pga. vores heste og ponyers størrelse har vi kun mulighed for at tage ryttere ind på max 75 kg.

Vær opmærksom på at al færdsel, ridning og håndtering af hestene på Skovly Ridecenter sker på eget ansvar.

Synes du uddannelsen lyder interessant?
Vi vil gerne høre fra dig!